PVC fönster är en relativt ny typ av fönster i Sverige men i andra delar av världen har de använts under en ganska lång tid. Vi svenskar älskar våra träfönster som gärna ska vara försedda med spröjs men vi har också haft en förkärlek till aluminium. Jag tycker dock att det är dags att modernisera oss en aning och börja leta efter ännu bättre fönsteralternativ. Att använda PVC fönster är ett utomordentligt val och ett första steg mot mer hållbara och energieffektiva fönster.

PVC fönster håller längre

Jämfört med träfönster så har PVC fönster avsevärt bättre hållbarhet. Trä är som bekant ett material som förstörs med tidens gång och har en förväntad livslängd, varvid fönstret måste bytas ut. Hållbarheten för PVC är längre än trä så om du väljer att sätta in PVC fönster kan du förvänta dig ett fönster som håller väldigt mycket längre än ett träfönster. Det gör PVC fönster till en smartare investering.

PVC fönster jämfört med aluminiumfönster

Även aluminiumfönster har en lång hållbarhet men dels är fönster av aluminium inte lika attraktiva att se på som PVC fönster och dels så är aluminiumfönster betydligt dyrare att köpa än PVC fönster. Det blir alltså billigare för dig att köpa PVC fönster trots att hållbarheten kan likställas för de båda fönstertyperna.

Lätt att rengöra

Som så många andra PVC produkter är PVC fönster väldigt lätta att rengöra. Du behöver inte oroa dig för ingrodda fläckar som inte går att få bort då du enkelt kan torka av PVC fönster med en fuktad trasa. Inte heller behöver du fundera över färg som flagnar och fönster som måste målas om, ett PVC fönster kommer nämligen att se lika fint ut om 50 år som det gör idag.

Ett bättre miljöval

I tester har det visats att PVC fönster isolerar bättre än både träfönster och aluminiumfönster. Det går alltså åt mindre energi att värma ditt hem eller din byggnad och därmed är PVC fönster ett bättre miljöval.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *