En gång i tiden så var kakelugn någonting som endast hörde hemma i gamla stugor och bondgårdar. Som storstadsbo var den enda gången man råkade på kakelugnar i Göteborg om man hade ett lantställe eller besökte en närliggande by. Idag har detta omvärderats helt och det har blivit populärt med kakelugnar i Göteborg av ett flertal olika anledningar.

Mysfaktorn

Först och främst så är det riktigt mysigt med kakelugnar. Idag finns det många modeller att välja bland och man gå från anrikt och traditionellt till modernt och stilrent. Efter en lång dags arbete finns det knappast något trevligare än att slå sig ner framför en värmande kakelugn, vilket i sin tur har medfört att kakelugnen ökar på bostadens värde. Med andra ord är det både en mysig och värdefull investering som man kan ha glädje av för en lång tid framöver.

Miljön

Att ha en kakelugn innebär att man valt en värmekälla som är bra för naturen. Genom att bränna miljövänliga material slår man ett slag för Moder Jord och bor man i en storstad så kan detta verkligen behövas. Allt fler människor väljer eldstäder då man idag är mer miljömedveten än någonsin förr.

Praktiskt

Att ha en kakelugn innebär inte bara att man har ett bra sätt att värma hemmet med. Man kan dessutom göra andra saker med kaminer, beroende på vilken modell man väljer. Det finns till exempel eldstäder med ugn i som man kan baka i – alltifrån kakor till potatisar, eller helt enkelt värma upp mat man har i kylskåpet. På många eldstäder kan man dessutom värma vatten, liksom steka och koka väldoftande aromer på. Låter man några citronskivor stå och koka i en kastrull fylls huset med en härlig doft, eller varför inte apelsinskal med kanel? Mysigt, ekonomiskt, trendigt, miljövänligt och oerhört praktiskt – det kan knappast bli bättre!

Kategorier: inredning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *