Nyproduktion är ett trevligt ord. Men vad betyder det Egentligen? När man nämner ordet nyproduktion talar man i 99 fall av 100 om fastigheter. Det har ju länge varit populärt att köpa nyproduktion då det ju i regel håller högre klass, bättre isolering med mera. Sedan skiljer det inte så mycket vad gäller priset som folk kanske tror. Jag menar, en ny bil jämfört med en gammal är ju stor skillnad vad gäller pris. Tar du istället en ny lägenhet och jämför med en gammal så är skillnaden minimal om ens någon. Man kan tala om en andrahandsmarknad som håller måttet.

Det finns en intressant aspekt vad gäller nya respektive gamla fastigheter och det är ju att gamla fastigheter i regel har bättre läge. Vad menar jag med detta då? Jo. Historiskt är det ju så att man byggt fastigheter på det bästa lägen man kan hitta i stan. Där byggs det helt enkelt först och främst. Ju fler byggnader som byggs desto färre bra lägen finns det att bygga på. Detta leder till att nyproduktion i Göteborg inte alltid har så kallade guldlägen även om det alltid finns undantag. Hittar man en nyproduktion i ett bra område/läge så kan det vara en bra idé att slå till. Det är inte sällan som lägenhetsköp är en dålig investering. Ta mig själv som exempel. Mina lägenhetsaffärer har alltid ”betalat sig”.

Ser vi över tid så går bostadspriserna i regel alltid upp. Även här finns så klart undantag.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *