När du skall bygga ett fritidshus likväl som en villa, tänk vad mycket tid du hade kunnat spara om du använde dig av färdiga väggblock. Flera aktörer bygger väggblock som levereras färdiga att montera, skapade efter kundens önskemål.

Väggblock är benämningen av en färdig vägg (även kallad väggelement), klar att ställa på plats och foga samman med de andra väggarna och taket. Väggelement kan beställas antingen helt färdiga med dragna rör för el och nätverk, isolering, dörrar och fönster, eller som en tom stomme som du själv får fixa. Möjligheterna med dessa färdiga väggar är oändliga.

Att använda sig av färdiga väggelement är lite som att bygga med lego. Man börjar med att ställa väggarna på plats, sammanfoga de på önskat sätt antingen med hjälp av en snickare eller med aktören du beställt väggblock av om de erbjuder den tjänsten. Därefter kan eventuella takstolar monteras. När taket är på plats går man vanligtvis vidare med isolering, dragning av el och eventuella andra ”bitar” man vill ha på plats. När detta är gjort är det mer eller mindre bara inreda, lägga golv och vips så är ditt hus klart.

När det gäller val av aktör för din beställning av väggblock finns det vissa saker du bör ta i beaktning. Hur många skikt vill du att väggelementen skall bestå av? Finns det någon max höjd och längd? Vad vill du ha för virke i väggarna? Vill du ha väggelementen helt färdiga med isolering, dragna rör för el och nätverk eller vill du lösa detta själv? Önskar du montera en garageport eller ha en större öppning i en av väggarna? Önskar du montera ihop väggelementen själv eller vill du att aktörer skall hjälpa dig? Om du har svar på dessa frågor eller vill ha hjälp, tveka inte att kontakta en specialist för beställning eller rådgivning. Att bygga hus med färdiga väggblock gör arbetet så mycket enklare!

Kategorier: hus & hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *