Konstruktionsstål används på grund av sin höga svetsbara förmåga och på grund av dess seghet. Det finns många kriterier som spelar in huruvida något får användas som svetsbart stål eller inte och detta har givetvis att göra med säkerhet. Konstruktionsstål avser nämligen stål som är en del av bärande konstruktioner. Därför är det otroligt viktigt att stålen inte under någon punkt ger vika och är mycket kraftig. Om du planerar ett bygge som innefattar stål och du inte redan har erfarenhet av detta är det viktigt att du tar hjälp för att välja rätt material.

Vilka egenskaper konstruktionsstål kommer att ha bestäms under tillverkningsprocessen och på så sätt kan man välja stål som är mer anpassat för det bygge som man utför för tillfället. All stål klarar mycket hög värme och kyla, men ibland för vissa byggen kan det krävas att stålet klarar av onormala temperaturer. Detta kan vara fallet på exempelvis fabriker och i vissa industrier. Den vanliga smältpunkten för konstruktionsstål 1500 celsius. Detta är temperaturer som ingen människa kan överleva men vid vissa tillfällen krävs det att stålet klarar av ännu högre temperaturer än så, då kan man manipulera stålets egenskaper i konstruktionen för att göra stålet ännu tåligare.

Ibland behöver man som ett exempel ett mer böjligt eller ett mindre flexibelt stål. Även detta är egenskaper som kan läggas till vid tillverkning. Det finns en rad uppsättning av redan färdigt konstruktionsstål som är lämplig vid de allra flesta byggen. Genom att välja någon av dessa kan man spara mycket pengar. Att tillverka stål kan i vissa fall vara mycket dyrt och du kommer behöva vända dig till ett företag som vet vad de gör, men när du väljer att göra detta kommer du å andra sidan kunna känna dig helt säker på att stålet du valt klarar de prövningar det ska utsättas för.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *