7 stylingknep för ett modern inrett hem

Blanda gammalt med nytt

Att bara inreda med nyare möbler, material och prylar ger lätt ett ganska opersonligt intryck. Därför är det nu en trend att blanda nytt med gammalt. En modern divansoffa går väldigt bra ihop med ett mer klassiskt soffbord, och varför inte låta en mörkbrun utsmyckad byrå i trä skapa lite kontrast mot de ljusa väggarna. Moderna hem är en blanding av nya och mer klassiska möbler.

Använd korg och rotting

Att inreda med möbler eller attiraljer i korg eller rottingmaterial är en trend som vuxit på senare år. Både stolar och korgar i rotting kan ge ett mjukare och mer hemtrevligt intryck i ditt vardagsrum. Komplettera gärna stolen mjuka dynor och en mjuk pläd och i korgen kanske du placerar en större grön växt. Rottingmaterial kan ge liv i ett modernt hem som annars känns mer ”avskalat” eller kargt.

Gröna växter och detaljer

En ny modern trend sedan 2017 är de stora gröna bladen blandat med mindre detaljer med gröna accenter. När det gäller växtligheten är det både stora och små palmliknande växter med större blad som gäller. De gröna färgerna tillsammans med ljusare väggar och möbler skapar snygga och levande kontraster. Många väljer att tillexempel rama in soffan med större växter, fönsterbrädor kan även utsmyckas med mindre krukväxter.

Oljemålningar

En av de större trenderna i nutiden är oljemålningen. Då moderna trender lutar mer åt känslan av unik och personlig stil blir oljemålningen en bra dekoration för att framhäva denna känsla. Angående färgskala och matchning med resten av rummet är det inte någonting du nödvändigtvis behöver tänka på. En modern oljemålning i utstickande färger tillsammans med en stor klassisk guldram kan lätt bli rummets ”snackis”.

Silver, guld och andra metalldetaljer

Guld, koppar och andra mer ”varma” metaller har länge varit populärt men nytt för i år är kallare krom, silver och vita metaller. Nyckeln här är kontraster så känns rummet mer kallt kan de ”varma” metallerna accentuera kontrasterna på ett väldigt snyggt sätt samtidigt som rummet uppfattas mer varmt, lika så kan varmare och mer mjuka ytor ”kylas” ner med mer kalla och hårda metaller som silver eller kromdetaljer. Modern heminredning handlar mycket om att skapa kontraster mellan avskalat och skrikit, varmt och kallt eller enfärgat och mönster.

Färglada accenter

Trots vår förkärlek för den mer avskalade och karga skandinaviska heminrednings stilen är det färgglatt och mönster som i nutid sätter trenden. Detta innebär inte att väggar skall målas om och möbler skall bytas utan köp kuddar i någon utstickande färg och matcha med en mönstrad filt eller pläd. Mattan kanske byts till en mer ”orientalisk” och varför inte testa vinröda gardiner.

Om sajten

Den här siten är skapad för att utbilda och inspirera kring inredning och design.

Kontakta oss

Önskar du komma i kontakt med oss? Använd något av följande kontaktsätt!

Mail: info@livehouse.se

Tel: 030-303 45 454